designerek

  • kézműves minőség
  • innovatív anyagok
  • kesztétika & funkcionalitás

„Valamennyi dizájn tervünket áthatja az európai nyár nappalainak és éjszakáinak hangulata, és ezzel azt a vibráló szabadtéri élményt adjuk át, melyben a bútor kiegészíti a környezetet.” A Tectona Grandis tervezőinek célja, hogy munkáikban az esztétika és a funkcionalitás kéz a kézben járjanak. Míg az asztalok kitágítják a teret, addig a székek az Ön saját stílusát fejezik ki. Bár valamennyi dizájnernek fontos egy bútor minden apró részletének megtervezése, de mi, a Tectona Grandis-nál ugyanakkora hangsúlyt helyezünk a komfortra is. Teljes kollekciónkat úgy alakítottuk ki, hogy értékessé tegye az Ön szabadtéri életét. Ennek érdekében bútorainkban ötvöztük a tartósságot és a könnyű karbantartást az exkluzív dizájnnal és a tökéletes kényelemmel.


Az osztrák illetőségű 13 & 9 design stúdió nemzetközi sikerét az építészek és a divattervezők tökéletes fúziójának köszönheti. A kreatív tervező csapat munkáit az építészet ihlette funkció és a divat formavilága határozza meg. Mindig megújulni, feltalálni vágyó vonalaikban az ellentétek szerepe - mint férfi és nő, állandóság és múlandóság -  dinamizál. Innovatív megoldásaikban mindig tükröződnek az emberi érzelmek, a tárgyak egy darabka lelket tükröznek.


Bram Bollen 1979-ben született a belgiumi Genk-ben. Miután mestervizsgát tett 2004- ben a Média@Design Akadémián tervezői karrierje szárnyalni kezdett, és a kortárs kerti bútorok gyártásba kapcsolódott be, mint szabadúszó tervező. Első kollekciója a 70-es évek által inspirált "Vintage", a jellegzetes, magas minőségű fröccsöntött székével. Azóta komoly tervezői tapasztalatra tett szert, sőt olyan jól ismert cégek projektjeiben is többször részt vett, mint a Toyota. Építészeti és tervezői munkáiban mindig ügyel a részletekre, kedveli az egyszerűség csodáját, és ez teszi dizájnját modernné és frissítővé.


A Cane-line tervezők munkáiban mélyen gyökerezik a dán design hagyomány, a minőségi kivitelezés, és az egyszerű kifejezési forma. Az északi fény sejlik fel minden egyes darabban, csakúgy, mint az értékes kültéri pillanatok szeretete. A Cane-line tervező csapata együtt alkotta meg és képviseli e sajátságos designt és szellemet.


Miután megszerezte a gépész diplomáját az angol Leicester-i Egyetemen, Svájcban és az USA-ban képezte tovább magát az Art Centre of Design Akadémián. Korábban sokat dolgozott autógyártók megbízására (WW/Audi California , Idea Torino), de ma már saját dizájn stúdiója élén vezeti tervezői csapatát. Carsten több mint 12 évig folytatott dizájn tanulmá nyokat, de kulcsszerepet vállalt a termékek bevezetésénél, a vevőkkel, eladókkal és a menedzsmenttel való kommunikációk során is. Carsten jelenleg több projekt fejlesztésén is együttműködik a Glosterrel.


Ez a két olasz fivér egy impozáns tervezői csapatot alkot. Edi műszaki tér- és formatervezőként végzett, míg testvére Paulo a New-yorki Műszaki Intézet divat szakán szerzett mesterfokozatot ipari tervezésből.1992-ben a két testvér tevékenységét összekapcsolva megalakította a Paulo és Edi Ciani tervezőirodát.


Svéd tervezők (Erik Nyberg és Gustav Ström) és a holland Kris van Puyvelde design remeke a WAVE függőágy, mely a belga Royal Botania-nak készült. Szobor és luxus kerti bútor egyben, mely nem mindennapi élményt nyújt tulajdonosának.


Johannes Foersom és Peter Hiort-Lorenzen (MDD) a két legismertebb és legsikeresebb skandináv bútortervezô. Évek óta terveznek fonott bútorokat és mindig van egy jó ötletük arra, hogy meglepetést okozzanak és lenyugözzék mind a szakmát, mind a vásárlókat idôtálló és kényelmes bútoraikkal. Tervezéseikben a „kényelmes élet” a címszó.


Először az egyetemen találkozott Kris van Puyvelde-vel, Antwerpenben amikor mérnöknek tanultak. Sok évvel később 1992-ben újra találkoztak, amikor mindketten saját vállakozást kívántak indítani. Közösen alapították meg a Royal Botaniát melynek tulajdonosai és designerei is egyszemélyben.


Belga tervező, aki gyakran merít vizuális és emocionális ihletet a mindennapi életből, mely kiváló információforrásként szolgál. 2012-ben főbb művei: a Mood társalgó és kávézó asztal, valamint a különféle kisasztalok voltak. Korábban a Modular-ral dolgozott (ekkor az Izar-t hozta létre), majd később a Wildspirit-tel (Moon lounger) működött együtt.


A skóciai születésű, később Sydneyben letelepülő Gordon a kezdetekben fémlemezek megmunkálásával foglalkozott.  Több mint 30 éves hajó- és gyógyszeripari tevékenykedése után figyelme és munkaszeretete a bútortervezés felé fordult. A Melbourne Fringe bútor kiállításon mutatkozott be design munkáival, mellyel azonnal nagy sikereket ért el, többek közözz díjat is kapott.


Henrik Pedersen 1990-ben diplomázott, mint divattervező. Életét a dizájn teszi teljessé. Matematika iránti érdeklődése és rengeteg tapasztala olyan intuitív képességgel ruházzák fel, mellyel képes felismerni, hogy egy új design-tól mit várhat el. A tapasztalat és tudás segít ugyan, de számára a lényeg abban rejlik, hogy hogyan használjuk fel mindezt. A józan ész és a szenvedély visz messzire minket - vallja Henrik.


Az erős csapatot az ipari formatervező Jesper K. Thomsennel bővítette a Cane-line. A tapasztalt tehetség leegyszerűsített terveiről ismert, amivel összetett kihívásoknak képes megfelelni. A dán tervezési hagyományokban gyökerezve hozta létre a Cave hintaágyat.


John Caldwell 19 éves volt, amikor az első kereskedelmi design terveit értékesítette. Ezt követően sikeresen építette fel John Caldwell Design Company nevű cégét. Mindig is izgatta a legújabb fejlesztésű, könnyű, tartós és egyszerűen tisztítható anyagok használata a kültéri bútorok tervezésekor. Jelenleg olyan terveken dolgozik, melyek igényesen megmunkált, fröccsöntött műanyag összetevőket, elsőrendű faanyagot és fémet igényelnek.


A belga származású Koen van Extergem alapvető műszaki beállítottsága mellett a bútortervezés szerelmese. Stephane de Winterrel alkották meg az igazán nem hétköznapi Air kollekciót, a Manutti számára.


Először az egyetemen találkoztak Antwerpenben amikor mérnöknek tanultak. Sok évvel később 1992-ben újra találkoztak, amikor mindketten saját vállakozást kívántak indítani. Közösen alapították meg a Royal Botaniát, melynek tulajdonosai és designerei is egyszemélyben.


Lionel Doyen az ipari tervezés és a termékfejlesztés felé szakosodott. 2013-ban elindította saját tervező stúdióját, melyben célja a személyes, többféle megközelítésen és szemléleten alapuló kísérleti terméktervezés és fejlesztés. A Manuttival kialakult partnerségétől is azt reméli, hogy hozzásegíti a minél több mindent átfogó látásmódjának fejlesztésében, figyelembe véve a ügyfél és a termék, valamint annak használata közötti kapcsot is. Munkája több mint esztétikum."


A dán tervező, Mads Odgard, a nemzetközi tervezők új generációjának kulcsfigurája. Munkásságában a minimalizmus és a „kevesebb néha több” filozófiája a meghatározó. Tanulmányi háttere a Dán Királyi Képzőművészeti Akadémián, a Denmark’s Design School-on át a svájci Art Center Europe-ig terjed, nem csoda, hogy ő Dánia egyik legkeresettebb tervezője. 1988 óta a The Mads Odgard Design Studio a terméktervezésre fekteti a hangsúlyt. Céljuk továbbfejleszteni a „már létezőt”, de a legfontosabb, hogy a felhasználónak azonnali élvezetet nyújtani."


A belga Manutti úttörő az elegáns és exkluzív bútorok, valamint a moduláris rendszerek tervezése területén. Stephane De Winter, aki a cég tulajdonosa és fő tervezője a beltéri nappali minden funkcióját a kültérre átültetve ért el komoly sikereket. Jelenleg mintegy 40 országban vannak jelen modern és hagyományos design termékeikkel egyaránt.


Mark Gabbertas londoni díjnyertes bútortervező. Korábban a reklámszakmában dolgozott, majd szakmát váltott és 15 évvel ezelőtt bútorasztalosnak kezdett el tanulni. Marknak jó érzéke van a gyártási technológiákhoz és imádja kitolni a határokat, amennyire csak lehet. Munkásságának lényege a marketing szemlélet, vagyis már a termék papírra vetésénél szem előtt tartja annak későbbi eladhatóságát. A Mark által tervezett Eclipse sikere Őt igazolja.


1954-ben született Ulm városában, Németországban. Először édesanyja, Gertrud Hoffmann textilstúdiójában került kapcsolatba a színekkel és dizájnnal, aki egy ismert német textiltervező. A főiskola elvégzése után Mathias szabadúszó művészként dolgozott Münchenben 1971-ig, amikor csatlakozott Rolf Benz-hez. 1980-ban, miután 10 évig dolgozott Rolf Benz-nél, mint termék menedzser, nyitott egy saját dizájn stúdiót egy csapatnyi tervezővel. Mathias első projectje a Glosternél az új, 2013-as szezon választékában szereplő Source kollekció megtervezése volt.


A belga Olivier álmodta meg a Royal Botania egyedülálló, teakfából készült pihenőjét, a Kokoon modellt, mellyel saját kis kuckót varázsolhat kertjébe.


A saját gyártású emeletes ágyak csak a kezdetet jelentették Philip Behrens számára. A gyerekkori érdeklődés egy több mint 35 éven át ívelő szenvedéllyé tornyosult, és Philip gépészmérnöki diplomát szerzett az USA-ban. A 3 éves famegmunkálási gyakornoki időt Németországban töltötte,majd Philip visszatért az USA-ba, és megalapította az Észak-Karolinai Natura Design tervező irodát.


Povl a bútortervezési és gyártási ismeretét abban a két évtizedben gyűjtötte össze, amikor az apja bútorgyárában dolgozott. Később gyakorlati tervezési ismereteit megfelelő szakmai képzéssel bővítette az Aarhus-i építészeti iskolában, bútortervezés szakon, ahol 1986-ban diplomázott. Innentől kezdve Povl folyamatosan fejleszti tudását és keresi az új koncepciókat saját stúdióján belül. Povl számos nemzetközi bútorgyártó céggel dolgozik.


A fiatal dán ipari formatervezô tehetségének köszönhetjük a mesés Escape napozóágyat. Rikke Frost épp a Karib-szigeteki Anguilla üdülôjének felújításán dolgozott, amikor megálmodta a rendkívül attraktív bútor terveit. Fantasztikus formájával, állítható háttámlájával és könnyu mozgathatóságával az Escape azóta meghódította a szíveket szerte a világban.


Első az ember, utána a design. Az AppleBee designere, Sako Wijma kiváló abban, hogy az emberi igényekre izgalmas formavilágú bútorokat hívjon életre. „A designer első törvénye, hogy minden összefüggésben van a környezetével, és ebben a környezetben rengeteg kihívással találjuk szemben magunkat. Én a legnagyobb hangsúlyt a formák, színek és anyagok helyes kombinációjára fordítom. Minden a természettel és a funkcionalitással kezdődik. A természet adja számomra a legtöbb ihletet a színek vegyítéséhez, az érzések kifejezéséhez.”


Christina Strand (MDD) és Niels Hvass (MAA) a skandináv tervezôk új generációját képviselik és alkotó elméi a STRAND+HVASS-nak. Számukra a tervezés középpontjában az egyén áll és igyekeznek egyesíteni a kifejezést, a formát és az anyagot oly módon, hogy alkotásaik kényelmesek, gyakorlatiasak és egyedülállóak legyenek.


A Viteo alapítója és fő designere. Építészeti tanulmányait a Grazi Műszaki Egyetemem végezte. Az egyszerű és autentikus design szószólója. Mint építész természetesen a bútorok mellett épületek tervezésével is foglalkozik. Szoros kapcsolata a természettel meghatározó összetevője design filozófiájának, ezt a szemléletet tükrözik az általa tervezett bútorok és a felhasznált anyagok is. A tökéletes relaxáció lehetőségét forma és funkció szintézisével éri el.

 

hírlevél feliratkozás

Mindig megújuló bemutatótermeinkről, akcióinkról és eseményeinkről hírlevelünkön keresztül tájékozódhat.