Brixx

A Dedon első teljesen kárpitozott kollekciójaként a Lorenza Bozzoli által tervezett BRIXX ámulatba ejtő sokoldalúságot és 360°-os funkcionalitást kínál. Egyszerű, mégis kifinomult, természetes, mégis kidolgozott… ez a téglalap alakú modulokból álló rugalmas rendszer méltó nevének játékosságához, lehetővé téve a kényelem szigeteinek megépítését kültéren és beltéren egyaránt. A bármely oldalról megközelíthető kollekció egy új módon hozza össze a társaságot, legyen szó pihenésről vagy közösségi életről. És a BRIXX határtalan elrendezési lehetőségeinek semmi sem szab határt. A bútortervezés elkezdése előtt kitűnő divattervezőként Bozzoli kivételes minőségű és kényelmű modulok tervezésén szorosan együttműködött a Olaszország legjobb, szakmájuk mestereiként elismert kárpitosaival. Ahogy azt Bozzoli megfogalmazta: „A divatszakmai múltom és ezen mesteremberek rendkívüli szakmai tudásának ötvözéséből megszületett kültéri kárpitbútor semmi előtte készített darabhoz nem fogható. Minőségében a BRIXX a legjobb luxus beltéri bútorokkal is felveszi a versenyt.
A BRIXX egyik meghatározó tulajdonsága a modulok anyagán átfutó átlós barázda, mely téglalapokat csempész be az egyenesvonalú dizájnba. A barázda két anyagdarab egy alatta lévő harmadig anyaghoz való összevarrásból keletkezik, egy kis rést hagyva a kettő között. A modulok összeillesztésekor különböző absztrakt geometria formákat hozhatunk létre, mely hatást Bozzoli opcionális háromszög, illetve henger alakú háttámlákkal, kör és kocka alakú párnákkal továbbá kisméretű gömbpárnákkal emel ki.
A BRIXX saját kültéri körülményekhez tervezett DEDON anyagból, a lágy és hívogató Dune-ból készül. Az anyag vékony fonalait 50%-ban újrahasznosított ipari szálakból szőjük, változatos színekben. Az ebből fakadó szándékos és kívánatos tökéletlenségek adják a vízlepergető Dune feltűnően természetes megjelenését, mely szokatlan mélységet és gazdagságot kölcsönöz az anyag színtónusának. A BRIXX modulok különböző színekben kaphatók – vöröses part, kékes öböl vagy a kettő grafikai egyesítéséből létrejövő öböl/part árnyalatban. A BRIXX kollekció négyzet és téglalap alaprajzú modulokból áll, oldalasztallal, háttámlákkal illetve párnákkal, mind jellegzetes anyag-, textúra- és színösszetételben. A kifinomult beltéri technológiával készült modulok porbevonatú acélváza öntött poliuretán habba van foglalva és hevederrel megerősítve az extra kényelemért. Stabil és erős támaszt nyújt (tartja az embert!), viszont könnyen mozgatható, továbbá súlyozott központú, csúszásmentes párnafelülettel ellátott háttámlával van felszerelve.  A modulokat összecsatlakoztatásához tökéletesen alkalmazható háromszög alakú porbevonatú alumínium oldalasztal leszerelhető természetes teakfa lábakkal rendelkezik.

hírlevél feliratkozás

Mindig megújuló bemutatótermeinkről, akcióinkról és eseményeinkről hírlevelünkön keresztül tájékozódhat.