Dedon

MEZITLÁBAS LUXUS

A legtöbb üzletágban 25 év nem hosszú idő. A miénkben azonban gyakorlatilag egy örökkévalóság. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a Dedon megjelenése előtt nem volt fonott kertibútor a piacon. A Dedon az első, aki szintetikus szálból készült fonatot használt a kültéri luxus világában, aki a minőségre helyezte a legfőbb hangsúlyt, és aki egy valóban világszerte elismert céggé válva az 1990-es alapítása óta adja meg a mércét a kültéri fonott bútoroknak.

Innováció - A kültéri élet forradalma

A történet egy úttörő ötlettel és egy inspirációdús vízióval kezdődött. Az ötlet, hogy létrehozzunk egy csúcskategóriás fonott bútort kifinomult szintetikus szálak használatával, mely vízálló és esztétikailag kidolgozott, forradalmasította a kültéri piacot. A víziónk pedig, mely a kültéri élettér berendezését ugyanolyan látványra való odafigyeléssel és luxusszintű kényelemmel álmodja meg, mint az otthonunkon belül történik, átformálta a kültéri életmódunkat, lehetővé téve, hogy az emberek világszerte jobban élvezhessék együtt az élet értékes pillanatait a nyílt ég alatt.

[galeria id=365]

A dizájn iránti szenvedély
Átvinni a kültéri bútorokat a következő szintre, megalkotni a kertek jövőbeli ikonikus ékességeit a világ vezető dizájnereivel együttműködve, a közismert egyéniségektől a feltörekvő csillagokig, a Dedon a kezdetek óta egyre magasabbra helyezi a lécet a kertibútorok tervezése és innovációja terén.

Edward Barber & Jay Osgerby
Lorenzi Bozzoli
Jean-Marie-Massaud
Toan Nguyen
Daniel Pouzet & Fred Frety
Phillipe Starck & Eugeni Quittle
Harry-Paul
Stephen Burks
Toan Nguyen
Daniel Pouzet
Frank Ligthart
Sebastian Herkner
Richard Frinier

Szerte a világon - A kerti bútorok első világmárkája
Németországi központjával, fülöp-szigeteki termelési létesítményeivel, amerikai leányvállalatával, Hong Kong-i irodáival, világszerte lévő bemutatótermeivel és képviselőivel, valamint körülbelül világszerte 1000 főt számláló alkalmazottjaival a Dedon valóban egy nemzetközi márka. Jelenleg több, mint a világ hat kontinensének 80 országában képviseltetjük magunkat és ez a szám csak növekszik. Az importőrök és forgalmazók teljes világra kiterjedő hálózatával a Dedon, kivételes helyzetéből adódóan, bárhová képes eljuttatni a legjobb termékeket és szolgáltatást az ügyfeleknek, beleértve a legszerteágazóbb helyszíneken történő, csúcskategóriás projekteken dolgozó szerződéses partnereket.

Dedon sziget - Ahol a mezítlábas luxus született

A Fülöp-szigeteki szigetvilágban több, mint 7000 sziget található, de egyik sem olyan, mint a Dedon szigete. A korallzátonyokkal körülvett Siargo délkeleti csúcsúnál elhelyezkedve, egy sarokra a legendás Cloud Nine szörfhullámtól és a Phillippine Deep óceáni árkától, található ez a pálmafákkal övezett paradicsom, az ősi mangrove erdők, fehérhomokos tengerpartok és a saját kristálytiszta kék vízű öbölének ölelésében.
Siargo-ra először 15 éve látogattunk el, a cebu-i termelőüzembe való utunk során. Ezután elkezdünk magunkkal vinni barátokat, partnereket és dizájnereket. Végső soron létre hoztuk a Dedon szigetet. A Dedon sziget, mely több, mint csak egy szép üdülőparadicsom, mint egy emlékezetes állomás világkörüli utunkon, ez nem csak az új termékek megálmodásának helyszíne, hanem a szabad ég alatt való élet új módjainak is szülőhelye.
Itt a Dedon szigeten történt, hogy először megalkottunk a mezítlábas luxus koncepcióját. Egy lassabb életmódra alapozva, mely egyszerű, nem materialista szemléletű, de nagyra becsüli a minőséget, a Mezítlábas Luxus inkább az élményekről, mint a dolgokról szól. Hatással volt a bútorokról való gondolkodásunkra és azok, a vásárlóink életében elfoglalt különleges helyzetére. Miközben folytatjuk világkörüli utunkat a Mezítlábas Luxus élményére is vadászunk bárhová is vigyen az út.

Egyszerű, a materializmust elhagyó, de a minőséget tisztelő
Minőség. A megszállottjai vagyunk, terveink, anyagjaink, szaktudásunk, szolgáltatásaink és életünk területén is. Bármit is teszünk, annak a legjobbnak kell lennie, a szálainkkal kezdve.

A Dedon szál - Németországban készített minőség
Az Észak-Németországban található, legmodernebb és korszerűbb technológiát használó előállítási központunkban kutatott, kifejlesztett, gyártott és ellenőrzött környezetbarát Dedon szálakat páratlan erő, tartóssággal, időjárásállóság, valamint luxus minőségű textúra, tapintás és színvilág jellemez. Szálaink újrahasznosíthatók, nem tartalmaznak semmilyen mérgező anyagot, égésük olyan tiszta, akár a gyertyaviaszé.
A Dedon hét, teljes mértékben automatizált extrudálógépe körülbelül 55 000 km-nyi szálat bocsájt ki évente, a tökéletességet megközelítő minőségbeli konzisztencia biztosítása mellett. Kifinomult berendezéseink segítségével több évtizednyi napfénynek, sósvíznek, klórnak, illetve egyéb tényezőknek való kitételt tudunk szimulálni, ezáltal biztosítva, hogy a szálak minden millimétere megfelel szigorú minőségi elvárásainknak.

A világ legpazarabb ipari textilje
A kültéri ipar esetében egyedülálló módon a Dedon-nak saját tulajdonú és működtetésű bútor- és szál előállító üzemei vannak, lehetővé téve, hogy szálspecialistákkal és világhírű tervezőkkel együttműködve új és innovatív szálszíneket, textúrákat, megjelenéseket és egyéb különlegességeket alkossunk meg. A Dedon szálai többet jelentenek egyszerű anyagoknál, a szálak egy kollekció lelkének megtestesülését jelentik.

A legjobb mindkét világból - Az ősi kézművesség találkozása a modern technológiával
A Dedon termékei készítésének minden mozzanatára aprólékosan figyel, biztosítva, hogy bármely fonott bútordarab a több évszázados kézműves tudás és a modern technológia tökéletes egyvelegét képviseli.

A kézművesség titka - Szenvedéllyel és büszkeséggel készítve
Minden egyes Dedon fonott kertibútor egyedi, a világ tapasztalt fonói által kézzel készített darab. A Dedon kizárólag a Fülöp-szigeteki Cebu sziget szövőmestereivel dolgozik, kiknek világhírű szövőtudása elősegíti a Dedon termékek egyedi pozícióját. A Fülöp-szigeteken található termelési üzemünkben minden kézzel készült darabot 16, egyenként 15-20 perces minőségellenőrzési vizsgálatnak vetünk alá, melyek közül négy a termelés végén található.

Csak a legjobb
A legfelsőbb minőséget megcélzó kutatómunkánk az általunk használt összes anyagra kiterjed. Természetesen nem minden Dedon termék készül szálakkal, ettől függetlenül a minőség utáni szenvedélyünk az általunk használt összes anyagra kiterjed, válogatott kültéri anyagjainktól a világ vezető beszállítói által készített Ferrari Batyline-on, olasz alumíniumon, prémium teakfán, biztonsági üvegen át a porcelánig. Az eredmény pedig egy rendkívül tartós luxusbútor.
[galeria id=366]

Élvezze a kültéri életet kompromisszumok nélkül
Azok számára, akik a legjobbat várják el a Dedon az egyértelmű megoldás.

100% minőség
A bútorgyártás minden egyes lépésénél szigorú minőségvizsgálatot végzünk. A kültéri iparban egyedülálló módon mind németországi szálgyártó üzemünk mind Fülöp-szigeteki bútorgyártó létesítményünk saját tulajdonban, a mi vezetésünkkel működik. Miközben más márkák távoli beszállítóknak szervezik ki a munkálatokat, addig a Dedon szeretetteljes módon felügyeli fonott bútorai készítésének minden egyes lépését, a tervezéstől a szállításig, biztosítva a páratlan szintű minőséget és értéket.

Időjárásálló
A Dedon termékek bármely időjárási helyzetnek, valamint UV-kitettségnek (szálaink 10 évnyi időtartamra való UV-sugárzás ellen lettek bevizsgálva) ellenállnak.

Egyszerű karbantartás
Termékeink nem igényelnek karbantartást és könnyen tisztíthatók.

Innovatív dizájn
A világ vezető dizájnereivel dolgozunk együtt, szervesen bevonva őket a kutatás és fejlesztés folyamatába, létrehozva különleges szálakat, kifejlesztve új szöveteket, egyéb újításokat. Az eredmény pedig innovatív és exkluzív formatervek díjnyertes tárháza, mely különböző termékkategóriákban, stílusokban, színekben és bevonatokban kapható.

Környezetbarát
A Dedon piacvezető a környezetbarát megoldások terén. Szálaink 100%-ban újrahasznosíthatók és fenntartható módon készülnek, nem szennyezve sem a talajvizet sem az ózonréteget. Továbbá semennyi hulladékot sem termelünk a teljes ellátási lánc során, mindent újrahasznosítva egészen az alumínium forgásig. Viszont az olyan termékek létrehozása, melyek évtizedekig tartanak valószínűleg a leginkább környezettbarát dolog, amit tehetünk.

5-éves garancia
Rendeltetésszerű használat mellett a Dedon szálakra és az összes, kizárólag alumínium vázból készült Dedon bútorra, valamint párnák és üvegek kivételével a Dedon szálakra 5-éves garanciát vállal a gyártó, bármely gyártási hiányosságra vonatkozóan.

A Dedon a szabadtér iránti szeretetből, az eltérő gondolkodásmódra való hajlandóságból, valamint a minőség utáni fáradhatatlan törekvésből született meg. Több mint 25 évvel és 1000 alkalmazottal később nem is olyan sok minden változott.

Történetünk

Ahogyan az egész elkezdődött
A Dedon-t Bobby Dekeyser alapította 1990-ben. Egy innovatív vízálló szállal kezdve a cég elhatározta, hogy létrehoz egy újfajta fonott kertibútort, mely egyesíti a modern technológiát és a luxusszintű kézműves tudást. A világ legjobb fonói után való kutatómunka elvezette a Dedon a Fülöp-szigeteken található Cebu szigetére. Bár az első éveket a kísérletezés és hibázás jellemezte a termék különlegessége, a fonat művészi színvonala és a cég minőség iránti megszállottsága a kezdetektől megkülönböztette a Dedon-t versenytársaitól.

A mérföldkövek - Egy úttörő elképzeléstől az úttörő világmárkáig
A kerti bútor üzlet forradalmasítása után a Dedon továbbra is piacvezető a minőség, a művészi megjelenés, az innováció és a dizájn terén.

1990 — Bobby Dekeyser megalapítja a DEDON-t.
1994 — Megkezdődik a Dedon termelése a Fülöp-szigeteken.
1998 — A DEDON és az elismert kertibútor dizájner, Richard Frinier együttműködésének kezdete
2000 — DEDON megnyitja saját termelő üzemét CEBU-n, ezáltal teljes mértékbe kézbe véve a termékminőség felügyeletét
2002 — A DEDON piacra bocsájtja első ikonikus darabját, az ORBIT-ot, melyet azonnali siker koronáz. A Dedon megnyitja első bemutatótermét a németországi Lüneburg-ban.
2003 — A Dedon immár 30 piacon jelenlévő márkaként további két sikerdarabot bocsájt ki, a Lounge-ot és a Barcelona-t.
2004 — A Fülöp-szigeteki csapat 1200-as alkalmazottszámra bővül. Otthon a Dedon megnyitja 10.500 négyzetméteres irodákból, raktárból és termelőüzemből álló komplexumát.
2009 — A Dedon több mint 80 országban képviselteti magát. Világhírű tervezők, mint például Jean-Marie Massaud és Philippe Starck díjnyertes kollekciókkal bővítik a Dedon termékpalettáját.
2010 —  A Dedon létrehoz egy teljes egészében saját tulajdonú leányvállalatot az Egyesült Államokban, valamint egy ázsiai központot Hong Kongban. A 2010-es évben szemtanúi lehettünk a Dedon úttörő kommunikációs platformja, a Tour de Monde elindításának, valamint első, a legendás divatfotós Bruce Weber által készített reklámkampány sorozatunknak.
2011 — A NESTREST fűggőtársalgó egy éjszaka alatt szenzációvá válik.
2012 —A Dedon megmutatja képességeit a fonott bútorok terén kívül is a díjnyertes SeaX kollekcióval.
2014 —A Diethelm Keller Group többségi részesedést szerez, a Dedon terjeszkedését elősegítő, azonban a márka egyedülálló karakterét védelmező célzattal.
2016 — DEDON megnyitja leányvállalatát Dubai-ban.
2017 — DEDON megnyitja első ausztráliai bemutatótermét Sydney-ben. Folytatva az új anyagokkal való munkát a Dedon piacra bocsájtja első teljesen kárpitozott kollekcióját, a BRIXX-et, valamint első kizárólag teakfa kollekcióját, a TIBBO-t, valamint az új, kifinomult tartószíjas DEAN-t.

Eközben a Dedon továbbra is meglepetéseket és élvezetet nyújt legújabb termékeivel és a legnagyobb luxus, a szabadság és együttlét szabad ég alatt eltöltött pillanatait elősegítő koncepcióival. Természetes módon a Dedon a kezdetek óta összehozza az embereket az élet értékes pillanatainak kültéri élvezetére. Egy meghitt és barátságos közeg, ahol az emberek élvezhetik a szép dolgok közös megalkotását. Hacsak nem töltött el egy kis időt a Dedon belső berkeiben nehéz megállapítani, hogy mennyire teljes mértékben is sikerült víziónkat megvalósítani. "Ez nem csak a a lüneburg-i központunban történő közös ebédekről és rögtönzött röplabdameccsekről szól.  Nem csak a Fülöp-szigeteken dolgozó kollégáink számára biztosított autóbusz közlekedésről és prémium egészségbiztosításról. Hanem leginkább a vállalatkultúránkat átjáró barátságos hozzáállásról és tiszteletről."

 

hírlevél feliratkozás

Mindig megújuló bemutatótermeinkről, akcióinkról és eseményeinkről hírlevelünkön keresztül tájékozódhat.