designerek

  • kézműves minőség
  • innovatív anyagok
  • kesztétika & funkcionalitás

„Valamennyi dizájn tervünket áthatja az európai nyár nappalainak és éjszakáinak hangulata, és ezzel azt a vibráló szabadtéri élményt adjuk át, melyben a bútor kiegészíti a környezetet.” A Tectona Grandis tervezőinek célja, hogy munkáikban az esztétika és a funkcionalitás kéz a kézben járjanak. Míg az asztalok kitágítják a teret, addig a székek az Ön saját stílusát fejezik ki. Bár valamennyi dizájnernek fontos egy bútor minden apró részletének megtervezése, de mi, a Tectona Grandis-nál ugyanakkora hangsúlyt helyezünk a komfortra is. Teljes kollekciónkat úgy alakítottuk ki, hogy értékessé tegye az Ön szabadtéri életét. Ennek érdekében bútorainkban ötvöztük a tartósságot és a könnyű karbantartást az exkluzív dizájnnal és a tökéletes kényelemmel.


Az osztrák illetőségű 13 & 9 design stúdió nemzetközi sikerét az építészek és a divattervezők tökéletes fúziójának köszönheti. A kreatív tervező csapat munkáit az építészet ihlette funkció és a divat formavilága határozza meg. Mindig megújulni, feltalálni vágyó vonalaikban az ellentétek szerepe - mint férfi és nő, állandóság és múlandóság -  dinamizál. Innovatív megoldásaikban mindig tükröződnek az emberi érzelmek, a tárgyak egy darabka lelket tükröznek.

Andrei Munteanu Romániában született és Németországban dolgozott az Industrie-Design-nál. Először a természettudományokra összpontosított. Később megtalálta művészi identitását, amely különböző hatásokat köt össze: olasz design, primitív művészet és japán építészet. Munteanu több kanapét is tervezett a Giorgetti, az MDF Italia és a JongForm számára. 1998-ban tervezte az első szabadtéri kanapé-koncepciót a Tribù számára, a "Pure Sofa" a tiszta egyszerűségét és eleganciát tükrözi.


Bram Bollen 1979-ben született a belgiumi Genk-ben. Miután mestervizsgát tett 2004- ben a Média@Design Akadémián - miközben a Tribúnál gyakornokoskodott - tervezői karrierje szárnyalni kezdett, és a kortárs kerti bútorok gyártásba kapcsolódott be, mint szabadúszó tervező. 2006-ban elindította saját stúdióját, amely elsősorban a terméktervezésre koncentrált. A Tribù számára az első fröccsöntött műanyagból készült széket szabadtéri használatra tervezte. Első kollekciója a 70-es évek által inspirált "Vintage", a jellegzetes, magas minőségű fröccsöntött székével. Azóta komoly tervezői tapasztalatra tett szert, sőt olyan jól ismert cégek projektjeiben is többször részt vett, mint a Toyota. Építészeti és tervezői munkáiban mindig ügyel a részletekre, kedveli az egyszerűség csodáját, és ez teszi dizájnját modernné és frissítővé. 


A Cane-line tervezők munkáiban mélyen gyökerezik a dán design hagyomány, a minőségi kivitelezés, és az egyszerű kifejezési forma. Az északi fény sejlik fel minden egyes darabban, csakúgy, mint az értékes kültéri pillanatok szeretete. A Cane-line tervező csapata együtt alkotta meg és képviseli e sajátságos designt és szellemet.


Miután megszerezte a gépész diplomáját az angol Leicester-i Egyetemen, Svájcban és az USA-ban képezte tovább magát az Art Centre of Design Akadémián. Korábban sokat dolgozott autógyártók megbízására (WW/Audi California , Idea Torino), de ma már saját dizájn stúdiója élén vezeti tervezői csapatát. Carsten több mint 12 évig folytatott dizájn tanulmá nyokat, de kulcsszerepet vállalt a termékek bevezetésénél, a vevőkkel, eladókkal és a menedzsmenttel való kommunikációk során is. Carsten jelenleg több projekt fejlesztésén is együttműködik a Glosterrel.


Ez a két olasz fivér egy impozáns tervezői csapatot alkot. Edi műszaki tér- és formatervezőként végzett, míg testvére Paulo a New-yorki Műszaki Intézet divat szakán szerzett mesterfokozatot ipari tervezésből.1992-ben a két testvér tevékenységét összekapcsolva megalakította a Paulo és Edi Ciani tervezőirodát.


Svéd tervezők (Erik Nyberg és Gustav Ström) és a holland Kris van Puyvelde design remeke a WAVE függőágy, mely a belga Royal Botania-nak készült. Szobor és luxus kerti bútor egyben, mely nem mindennapi élményt nyújt tulajdonosának.


Fabiaan Van Severen 1957-ben született Belgiumban. Ugyan képzőművészként végzett, tanulmányai után a bútortervezésre és a belsőépítészetre váltott. Eleinte csak magának készített, alkotott bútorokat majd az Indera és a Delta Light munkatársaként tervezett. Munkáiban az anyagválasztás nagyon meghatározó. Előnyben részesíti a tiszta, önmagukért beszélő anyagokat. A Mirthe kültéri asztal és pad esetében is célzottan választotta az alumíniumot: robusztus, ideális kültéri használatra és teljesen újrahasznosítható.


Johannes Foersom és Peter Hiort-Lorenzen (MDD) a két legismertebb és legsikeresebb skandináv bútortervezô. Évek óta terveznek fonott bútorokat és mindig van egy jó ötletük arra, hogy meglepetést okozzanak és lenyugözzék mind a szakmát, mind a vásárlókat idôtálló és kényelmes bútoraikkal. Tervezéseikben a „kényelmes élet” a címszó.


Először az egyetemen találkozott Kris van Puyvelde-vel, Antwerpenben amikor mérnöknek tanultak. Sok évvel később 1992-ben újra találkoztak, amikor mindketten saját vállakozást kívántak indítani. Közösen alapították meg a Royal Botaniát melynek tulajdonosai és designerei is egyszemélyben.


Belga tervező, aki gyakran merít vizuális és emocionális ihletet a mindennapi életből, mely kiváló információforrásként szolgál. 2012-ben főbb művei: a Mood társalgó és kávézó asztal, valamint a különféle kisasztalok voltak. Korábban a Modular-ral dolgozott (ekkor az Izar-t hozta létre), majd később a Wildspirit-tel (Moon lounger) működött együtt.


A skóciai születésű, később Sydneyben letelepülő Gordon a kezdetekben fémlemezek megmunkálásával foglalkozott.  Több mint 30 éves hajó- és gyógyszeripari tevékenykedése után figyelme és munkaszeretete a bútortervezés felé fordult. A Melbourne Fringe bútor kiállításon mutatkozott be design munkáival, mellyel azonnal nagy sikereket ért el, többek közözz díjat is kapott.


Henrik Pedersen 1990-ben diplomázott, mint divattervező. Életét a dizájn teszi teljessé. Matematika iránti érdeklődése és rengeteg tapasztala olyan intuitív képességgel ruházzák fel, mellyel képes felismerni, hogy egy új design-tól mit várhat el. A tapasztalat és tudás segít ugyan, de számára a lényeg abban rejlik, hogy hogyan használjuk fel mindezt. A józan ész és a szenvedély visz messzire minket - vallja Henrik.


Az erős csapatot az ipari formatervező Jesper K. Thomsennel bővítette a Cane-line. A tapasztalt tehetség leegyszerűsített terveiről ismert, amivel összetett kihívásoknak képes megfelelni. A dán tervezési hagyományokban gyökerezve hozta létre a Cave hintaágyat.


John Caldwell 19 éves volt, amikor az első kereskedelmi design terveit értékesítette. Ezt követően sikeresen építette fel John Caldwell Design Company nevű cégét. Mindig is izgatta a legújabb fejlesztésű, könnyű, tartós és egyszerűen tisztítható anyagok használata a kültéri bútorok tervezésekor. Jelenleg olyan terveken dolgozik, melyek igényesen megmunkált, fröccsöntött műanyag összetevőket, elsőrendű faanyagot és fémet igényelnek.


A belga származású Koen van Extergem alapvető műszaki beállítottsága mellett a bútortervezés szerelmese. Stephane de Winterrel alkották meg az igazán nem hétköznapi Air kollekciót, a Manutti számára.


Először az egyetemen találkoztak Antwerpenben amikor mérnöknek tanultak. Sok évvel később 1992-ben újra találkoztak, amikor mindketten saját vállakozást kívántak indítani. Közösen alapították meg a Royal Botaniát, melynek tulajdonosai és designerei is egyszemélyben.


Lievore Altherr Molina 1991-ben alapította meg spanyol design stúdióját, melyhez három partner - Alberto Lievore, Jeannette Altherr és Manel Molina – csatlakozott. A stúdió termékek és bútorok tervezésére, valamint belsőépítészeti tervezésre és művészeti irányításra szakosodott. Számos nemzeti és nemzetközi díjat nyertek, köztük a Spain’s Natianl Design Award -ot 1999-ben és számos ADI-FAD Delta de Oro és Delta de Plata díjat. Ezzel párhuzamosan a stúdió intenzív tanítási gyakorlatot fejlesztett ki, szemináriumokat és képzéseket szerveztek az új szakemberek számára különböző spanyol egyetemeken és más szervezetekben. Lievore Altherr Molina munkái a világ minden táján kiállításra kerültek. A Tribù részére a Branch gyűjteményt álmodta meg a tervező.


Lionel Doyen az ipari tervezés és a termékfejlesztés felé szakosodott. 2013-ban elindította saját tervező stúdióját, melyben célja a személyes, többféle megközelítésen és szemléleten alapuló kísérleti terméktervezés és fejlesztés. A Manuttival kialakult partnerségétől is azt reméli, hogy hozzásegíti a minél több mindent átfogó látásmódjának fejlesztésében, figyelembe véve a ügyfél és a termék, valamint annak használata közötti kapcsot is. Munkája több mint esztétikum."


A dán tervező, Mads Odgard, a nemzetközi tervezők új generációjának kulcsfigurája. Munkásságában a minimalizmus és a „kevesebb néha több” filozófiája a meghatározó. Tanulmányi háttere a Dán Királyi Képzőművészeti Akadémián, a Denmark’s Design School-on át a svájci Art Center Europe-ig terjed, nem csoda, hogy ő Dánia egyik legkeresettebb tervezője. 1988 óta a The Mads Odgard Design Studio a terméktervezésre fekteti a hangsúlyt. Céljuk továbbfejleszteni a „már létezőt”, de a legfontosabb, hogy a felhasználónak azonnali élvezetet nyújtani."


A belga Manutti úttörő az elegáns és exkluzív bútorok, valamint a moduláris rendszerek tervezése területén. Stephane De Winter, aki a cég tulajdonosa és fő tervezője a beltéri nappali minden funkcióját a kültérre átültetve ért el komoly sikereket. Jelenleg mintegy 40 országban vannak jelen modern és hagyományos design termékeikkel egyaránt.


Mark Gabbertas londoni díjnyertes bútortervező. Korábban a reklámszakmában dolgozott, majd szakmát váltott és 15 évvel ezelőtt bútorasztalosnak kezdett el tanulni. Marknak jó érzéke van a gyártási technológiákhoz és imádja kitolni a határokat, amennyire csak lehet. Munkásságának lényege a marketing szemlélet, vagyis már a termék papírra vetésénél szem előtt tartja annak későbbi eladhatóságát. A Mark által tervezett Eclipse sikere Őt igazolja.


1954-ben született Ulm városában, Németországban. Először édesanyja, Gertrud Hoffmann textilstúdiójában került kapcsolatba a színekkel és dizájnnal, aki egy ismert német textiltervező. A főiskola elvégzése után Mathias szabadúszó művészként dolgozott Münchenben 1971-ig, amikor csatlakozott Rolf Benz-hez. 1980-ban, miután 10 évig dolgozott Rolf Benz-nél, mint termék menedzser, nyitott egy saját dizájn stúdiót egy csapatnyi tervezővel. Mathias első projectje a Glosternél az új, 2013-as szezon választékában szereplő Source kollekció megtervezése volt.

Marc Merckx és Pieter Maes a Vincent Van Duysen Architects bútorok tervezésénél találkozott először.  Esztétikai és a tervezéssel kapcsolatos elképzeléseik annyira összhangban voltak, hogy azonnal egymásra találtak. Marc Merckx 15 évig dolgozott a Van Duysen tervezési igazgatójaként és terméktervezõjeként, lakó- és kereskedelmi projektek irányításában, valamint bútorok tervezésében vett részt, már jól megalapozott nemzetközi márkák számára. Pieter Maes 2006-ban szabadúszó tervező lett, miután számos párizsi, amszterdami és antwerpeni design stúdióban szerzett tapasztalatot, együttműködve különböző művészekkel és tervezőkkel a bútortervezés és a CGI design területén. Alapvető szemléletük a technikai és arányossági szempontok fontossága. A közelmúltban tervezték meg első kollekciójukat, az ILLUM-ot a TRIBÚ-nak.


A részletek iránti figyelem és a geometriai tökéletesség jellemzi az olasz építész / tervező Monica Armani munkáját. A nemzetközi formatervezés világában is gyakran tevékenykedő (Poliform, Moroso, Boffi, B & B Italia, Kvadrat) Monica, több mint 20 éve szorosan együttműködik férjével, Luca Dallabettával, aki technikai kérdésekben segíti munkáját.
Monica Armani-t mindig is lenyűgözte a kültéri világ. Egy dombon lévő villában nőtt fel, amelyet apja tervezett. A racionalista építész apuka munkáiban - mind a formatervezés mind a formális esztétika területén - a külső és a belső terek közötti folytonosság fontos elemként jelenik meg.
Monica a Tribù számára tervezett Tosca kollekció formavilágába belecsempészte még a nőiséget, a tapintás, érzékelés finomságát.  


A belga Olivier álmodta meg a Royal Botania egyedülálló, teakfából készült pihenőjét, a Kokoon modellt, mellyel saját kis kuckót varázsolhat kertjébe.


Piergiorgio Cazzaniga fiatalon sok időt töltött apja ácsműhelyében. Ekkorra datálhatjuk az ipari bútorgyártás kezdetét, és ekkoriban kezdett kialakulni az igény egy új szakma iránt, a designerek iránt.  Piergiorgio belsőépítészmérnöki diplomát szerzett, majd 1966-tól 1971-ig a Boffi Cucine R+D részlegéért volt felelős. 1971-ben Luigi Massoni-val (A&D stúdió) került partnerségi viszonyba, ahol vezető olasz bútoripari cégek (Boffi, Poltrona Frau, Nazareno Gabrielli, Poliform, Porro, Matteograssi) termékeit, bemutatótermeit, standjait álmodta meg. 1991-ben létrehozta saját "Piergiorgio Cazzaniga Design" stúdióját, többek között partnere volt már a Porro, a Composit, a La Palma, a Living Divani, az MDF Italia, a Tribù, a Desalto és az Andreu World. Innovatív alkotásai számos díjat érdemeltek ki, így lett az egyik vezető nemzetközi hírű olasz tervező. A Tribù számára több kollekciót is tervezett már (Bird, Vis à vis, CTR).


A saját gyártású emeletes ágyak csak a kezdetet jelentették Philip Behrens számára. A gyerekkori érdeklődés egy több mint 35 éven át ívelő szenvedéllyé tornyosult, és Philip gépészmérnöki diplomát szerzett az USA-ban. A 3 éves famegmunkálási gyakornoki időt Németországban töltötte,majd Philip visszatért az USA-ba, és megalapította az Észak-Karolinai Natura Design tervező irodát.


Povl a bútortervezési és gyártási ismeretét abban a két évtizedben gyűjtötte össze, amikor az apja bútorgyárában dolgozott. Később gyakorlati tervezési ismereteit megfelelő szakmai képzéssel bővítette az Aarhus-i építészeti iskolában, bútortervezés szakon, ahol 1986-ban diplomázott. Innentől kezdve Povl folyamatosan fejleszti tudását és keresi az új koncepciókat saját stúdióján belül. Povl számos nemzetközi bútorgyártó céggel dolgozik.


A fiatal dán ipari formatervezô tehetségének köszönhetjük a mesés Escape napozóágyat. Rikke Frost épp a Karib-szigeteki Anguilla üdülôjének felújításán dolgozott, amikor megálmodta a rendkívül attraktív bútor terveit. Fantasztikus formájával, állítható háttámlájával és könnyu mozgathatóságával az Escape azóta meghódította a szíveket szerte a világban.


Első az ember, utána a design. Az AppleBee designere, Sako Wijma kiváló abban, hogy az emberi igényekre izgalmas formavilágú bútorokat hívjon életre. „A designer első törvénye, hogy minden összefüggésben van a környezetével, és ebben a környezetben rengeteg kihívással találjuk szemben magunkat. Én a legnagyobb hangsúlyt a formák, színek és anyagok helyes kombinációjára fordítom. Minden a természettel és a funkcionalitással kezdődik. A természet adja számomra a legtöbb ihletet a színek vegyítéséhez, az érzések kifejezéséhez.”


Christina Strand (MDD) és Niels Hvass (MAA) a skandináv tervezôk új generációját képviselik és alkotó elméi a STRAND+HVASS-nak. Számukra a tervezés középpontjában az egyén áll és igyekeznek egyesíteni a kifejezést, a formát és az anyagot oly módon, hogy alkotásaik kényelmesek, gyakorlatiasak és egyedülállóak legyenek.


Wim Segers hosszú évek óta a Tribù tervezője. Natal névre keresztelt kültéri székével ért el áttörést a Tribú és vált nemzetközileg is elismert céggé a bútorgyártók között. Segers akkoriban elnyerte az igen sokat mondó Henry van de Velde építészeti díját is, ami igen forradalminak számított a bútortervezés terén. Segers építészeti megközelítése, a kényelem és a funkcionalitás fontossága nagy hatással volt a Tribù-ra jellemző időtlen stílusra. Nemrégiben fia, Bob is csatlakozott a stúdióba.


Vincent Van Duysen 1962-ben született a Lokerenben, Belgiumban. Amint 1985-ben építészként megszerezte diplomáját, Milánóban kezdett dolgozni Cinzia Ruggeri és Aldo Cibic-Sottsass Associati mellett. 1990-ben megalapította saját építészmérnöki stúdióját Antwerpenben, amely a mai napig világszerte kap neves projecteket. Építészeti munkája mellett számos kisebb tárgyról és bútorról is ismert, amelyeket többek között B&B Italia, a Swarovski, a Bulo, a Brix, a Tribù, a WOW, a Poliform, a Viccarbe, a Valli és Valli, az Arflex, a Pastoe és a De Padova részére tervezett. Számos díj mellett 2009-ben Vincent Van Duysen megkapta a "2009-es év tervezője" címet a párizsi Maison&Objet kiállításon. A Tribù számára a Neutra kollekciót tervezte meg.


A Viteo alapítója és fő designere. Építészeti tanulmányait a Grazi Műszaki Egyetemem végezte. Az egyszerű és autentikus design szószólója. Mint építész természetesen a bútorok mellett épületek tervezésével is foglalkozik. Szoros kapcsolata a természettel meghatározó összetevője design filozófiájának, ezt a szemléletet tükrözik az általa tervezett bútorok és a felhasznált anyagok is. A tökéletes relaxáció lehetőségét forma és funkció szintézisével éri el.

 

hírlevél feliratkozás

Mindig megújuló bemutatótermeinkről, akcióinkról és eseményeinkről hírlevelünkön keresztül tájékozódhat.